Exklusivt innehåll:

Putins nya krigsdrag

Dekretet publicerades på Kremls hemsida på fredagen. I det...

Ikväll avgörs ”Idol 2023” – chatta med Expressen!

Fredagen den 1 december går den stora ”Idol”-finalen av...

Daniel Eks ursäkt till Spotifys anställda

Spotify kommer inte att ”tysta Joe”. Det står klart när Daniel Ek ber om ursäkt till sina anställda för kontroversen kring den populära poddcasten ”The Joe Rogan Experience”.

I ett internt utskick till företagets anställda, som Fox News och flera amerikanska medier tagit del av, skriver jag:

Det finns inga ord som på ett adekvat sätt uttrycker hur djupt ledsen jag är för hur kontroversiella rörande ’The Joe Rogan Experience’ har påverkats var och en av er.

Vidare skriver EK:

Efter diskussion och efter hans [Joe Rogan red.anm] egna reflektioner har beslutat sig för att plocka bort ett antal av poddens avsnitt från Spotify. Han har också bett om ursäkt under helgen.

Tar avstånd från Rogans uttalanden

Daniel Ek skriver att han tar avstånd från Rogans uttalanden och att han står bakom beslutet att plocka bort avsnitten från plattformen, men att han inte tror att lösningen på problemet är att ”tysta Joe”.

Jag förstår att vissa vill se mer. Och jag vill göra en sak mycket klar – jag tror inte att lösningen på problemet är att tysta Joe.

Kritiken mot Spotify har även rört företagets relation med Joe Rogan och vilken roll plattformen har för podden. I förra veckan hölls ett internt stormöte på Spotify där kritik mot Ek och företaget lyftes.

Under stormötet i förra veckan sa jag att vi inte är publicister för JRE [the Joe Rogan Experience red. anm]. Men på grund av att våra exklusiva rättigheter att distribuera podden har det uppfattats som så. Jag har brottats med hur den uppfattningen stämmer med företagets värderingar.

Betalt en miljard för rättigheterna

Spotify har betalat en miljard kronor för de exklusiva rättigheterna till podden ”The Joe Rogan Experience”. Kritiken kom efter att virologen Robert Malone framfört konspirationssteorier om coronaviruset i podden.

Nästan 300 forskare, läkare och sjuksköterskor i ett öppet brev anklagat Rogan och Malone för att sprida felaktig information och ifrågasatt att Spotify inte har en tydligare policy mot att sprida osanningar. Artisterna Neil Young och Joni Mitchell lämnade Spotify i protest.

Som ett svar på missnöjet presenterade Daniel Ek riktlinjer för innehållet på plattformen. Bland annat står det att man ska undvika ”innehåll som främjar falskt eller farligt vilseledande medicinsk information som kan orsaka skada eller utgör ett direkt hot mot folkhälsan”.

Men kritiken upphörde inte, åtgärderna till trots. Bland annat handlade det om att Joe Rogan uttalade sig rasistiskt i flera poddavsnitt.

Därför har du omkring 100 avsnitt av podden tagits bort från Spotify.

Programledaren Joe Rogan har på sitt Instagram bett om ursäkt.

– Jag gör den här videon för att prata om det mest ångerfulla och skamliga som jag någonsin behövt prata om. Det finns en video som är ett ihopklipp av när jag säger n-ordet. Det är en video som är gjord med utklipp ihopbakat från poddens 12 år, och det ser för jävligt ut, till och med för mig, säger Rogan i videon.

Joe Rogans svar på kritiken: ”Gör mitt bästa”

Tackar ”Spotify” – vad han vill göra bättre
LÄS MER: Interna kritiken på Spotify – pressen på Daniel Ek
LÄS MER: Premie Hundratals experter riktar hård kritik mot Joe Rogan
LÄS MER: Spotify plockar bort 100 avsnitt av Rogans podcast

Senast

Putins nya krigsdrag

Dekretet publicerades på Kremls hemsida på fredagen. I det...

Ikväll avgörs ”Idol 2023” – chatta med Expressen!

Fredagen den 1 december går den stora ”Idol”-finalen av...

Mamma och dotter sålde svartkontrakt – fälls i rätten

Det har varit en lång rättsprocess.Redan i februari 2021...

Missa inte

Putins nya krigsdrag

Dekretet publicerades på Kremls hemsida på fredagen. I det...

Ikväll avgörs ”Idol 2023” – chatta med Expressen!

Fredagen den 1 december går den stora ”Idol”-finalen av...

Mamma och dotter sålde svartkontrakt – fälls i rätten

Det har varit en lång rättsprocess.Redan i februari 2021...

”Fotbollshistoriens galnaste självmål”

I den tyska andraligans seriefinal hamnade Hamburg snabbt i...

Skyttens ord i förhör: Fick betalt av anhörig

Kvinnan, som var i 30-årsåldern och skriven i Götaland, sköts till döds i Kosovos huvudstad Pristina under onsdagskvällen.Hon befann sig i en bil med...

Rysk armé på frammarsch ’i alla riktningar’ i Ukraina – Moskva

Men en ukrainsk befälhavare insisterade på att landets...

Svenska jättetalangen stoppas – får inte tävla

Längdskidåkarnas tävlingssäsong går in i sin tredje helg med världscupen i Gällivare som en av höjdpunkterna. Sverige får ställa upp med dubbelt så många...

Muslimsk begravningsplats vandaliserad i natt

En muslimsk begravningsplats på Kvibergs kyrkogård i Göteborg har blivit vandaliserad under natten mot fredagen.Enligt Katarina Evenseth på Göteborgs begravningssamfällighet kunde man under fredagsmorgonen...

Titta: Etna får ett utbrott igen och skickar varm lava nerför sina snöiga sluttningar

Etna på den italienska ön Sicilien bröt ut...

Klubbarna degraderas

2018 spelade Dalkurd i herrallsvenskan men nästa säsong måste de spela i division 2. Klubben, numera stationerad i Uppsala istället för Borlänge, har inte...