Exklusivt innehåll:

Fem raka – doldisen är landets hetaste kusk

I lördags visade en kusk upp stor dominans på...

Häktas för mordet på Milo, 13

Det var i september som larmet inkom från en...

Anders Bagges krav på SVT med frun: ”Trygghet”

Att Anders Bagge, 54, som vanligtvis bedömer andra artister i ”Idol”, skulle ställa upp själv i Melodifestivalen fanns inte alls på kartan – förrän i år. När han hörde låten ”Bigger than the universe” föll han och skojade med sin manager att själv sjunga den. 

Managern drog i trådarna och sedan var det mer eller mindre klart. Om Anders Bagge själv ville skulle det bli Melodifestivalen. 

– Då sa jag med behållning: ”Jag kan prova att sjunga låten. Blir det bra så blir det bra. Blir det inte bra så kommer jag inte göra det”. Så jag åkte hem och så gjorde jag demon och de tyckte det var jättebra. Så det kanske stärkte mitt självförtroende, har han tidigare berättat.

Att ställa upp själv som artist har varit nervöst och för honom har hans fru Johanna Lind Bagge, 50, varit ett avgörande stöd.   

– Hon är otrolig. Johanna för mig är jätteviktig i det här. Jag skulle inte kunna ta den här resan om inte hon var med. Det enda jag saknar, och det gör min hustru också, det är hundarna. Då hade allt varit jättebra, berättar artisten.

Paret gifte sig 2018 och mitt under ceremonin överraskade plötsligt Anders Bagge Johanna Lind Bagge med en kärlekssång. Bagge förklarar nu vad hemligheten bakom utvecklingen i Melodifestivalen är. 

– Vi har väldigt roligt ihop. Och på den här resan måste man nog ha roligt, annars kommer det aldrig att fungera. Det är för mycket att axla.

Kravet på SVT 

Anders Bagge hade ett krav på SVT inför sin medverkan – det gällde sin fru – Johanna skulle sitta längst fram till höger i publiken under uppträdandet.

En plats han specifikt valt ut.

– Jag ville ha henne på högersidan. Det känns bra, det är en trygghet. Så jag kan slänga en blick på henne. Det är ändå henne jag sjöng för live senast, det var på bröllopet och det gick ju så då kan jag ju göra det en gång till, berättar Bagge om valet. 

Men hundarna fick stanna hemma.

– Ja, vi försökte få ackreditering till hundarna. Men vi fick inte det. Det var väldigt tråkigt, säger Anders Bagge och fortsätter: 

– Vi stod i valet och kvalet där, ska vi fråga om de kan ha det utomhus, men vi kände att det inte skulle gå hem. 

Johanna Lind Bagge i publiken, hon hejade på sin man Anders Bagge.

Att de små familjemedlemmarna inte fick vara med i arenan är en besvikelse. 

– Jag tycker det inte hade gjort någonting om man hade haft en liten hundhörna. Den blir ju inte full ändå, säger Bagge. 

Även om hundarna inte är med på plats i arenan har de ändå en roll i kvällens deltävling. I artistpresentationen som visades innan Anders Bagges bidrag var alla hundarna med. I inslaget syns även hunden Selma som gick bort tragiskt tidigare i år.

Anders Bagge hade inför uppträdandet själv inte sett inslaget och säger att han helt enkelt inte orkat med det på grund av känslorna. Samtidigt hade han med sig ett minne av hunden på scen i form av ett armband.

– Det har varit så fruktansvärt. Men jag har ju med mig henne, här är mina hundar, jag har allihopa där, sa Anders Bagge till Expressen och visade upp armbandet innan tävlingen drog igång. 

Hälso- och ljudproblemen innan tävling

På torsdagens repetitioner inför den stora musikfesten fick artisten kämpa med rösten.

– Sista gången sa jag att jag inte orkade sjunga den en gång till, berättade Anders Bagge då.

På fredagens repetition var det problem med den specialbeställda öronsnäcka artisten bär under numret.

Det ställde till det rejält med medhörningen och tvingade artisten till en paniklösning.  

– Den hade gått sönder på något konstigt sätt. Hur den gått sönder vet jag inte, sa Bagge då.

Men trots problemen gick Anders Bagge direkt till final. I tårar talde han om sitt dåliga självförtroende vid beskedet och föll i tårar.  

Senast

Fem raka – doldisen är landets hetaste kusk

I lördags visade en kusk upp stor dominans på...

Häktas för mordet på Milo, 13

Det var i september som larmet inkom från en...

Golden Globe-nominering till Skarsgård

Alexander Skarsgård kan få sin andra Golden Globe. Hollywoodsvensken...

Missa inte

Fem raka – doldisen är landets hetaste kusk

I lördags visade en kusk upp stor dominans på...

Häktas för mordet på Milo, 13

Det var i september som larmet inkom från en...

Golden Globe-nominering till Skarsgård

Alexander Skarsgård kan få sin andra Golden Globe. Hollywoodsvensken...

Är tillbaka i landslaget – efter tuffa petningen

Daniela de Jong skadade sig i en handfraktur under en match mot Kamerun och kommer nu missa resten av VM. Förbundskapten Tomas Axnér har...

Ny avrådan: Skriv inte ut Ozempic för viktnedgång

Läkemedelsverket har analyserat förskrivningen av diabetesläkemedel och konstaterat att antalet patienter utan historik av diabetes som fått läkemedlen utskrivna har ”ökat kraftigt” sedan 2021.–...

Iran anklagar svensk EU-diplomat för att ha konspirerat med Israel

Floderus ställs inför rätta för "korruption på jorden",...

Lovar gott inför fortsättningen

Tre spelare i Veckans lag och fyra bubblare har utmärkt sig under den gångna veckan. Målvakten Emil Kruse från Oskarshamn har stått för en...

Utreder arbetsmiljöbrott

I fredags gjorde Arbetsmiljöverket en åtalsanmälan mot polisen kopplat till polischefen Mats Löfvings död tidigare i år.Nu har åklagare beslutat att inleda en förundersökning...

Människor flyr livet i ryskkontrollerade områden i Ukraina

Tusentals människor flyr till Ukraina från territorier som...