Exklusivt innehåll:

Svensk kross

I det första mötet mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina i...

Norska kängan: Tackar nej till pengar från Sida

I samband med att Sverige valde att pausa de...

Robbie Williams: Jag försökte ta mitt liv

Robbie Williams, 49, slog igenom redan som 16-åring som medlem i popgruppen ”Take that” och efter det har karriären gått som på räls. Den 8 november har hans dokumentär ”Robbie Williams” premiär på Netflix. I den ser han tillbaka på sina ungdomsdagar som artist och reflekterar över livet.

Inför premiären intervjuades han av tidningen Daily Mirror där han bland annat berättade om en tuff period i livet. Tidigt i karriären vände sig stjärnan till alkohol och droger för att stå pall för trycket och hans psykiska hälsa var långt ifrån toppen. 

För tidningen berättar Robbie Williams att han en gång försökt ta sitt liv. 

– Tacka Gud att mental hälsa pratas om på ett annorlunda sätt. Jag läste något som triggade mig, någon som pratade om att glamorisera mentala sjukdomar genom kändisar. Och att kändisar gör psykiska problem till något sexigt, säger världsstjärnan och fortsätter:

– Det finns inget sexigt med att ta en kniv och skära sig som jag gjorde. Vi måste vara försiktiga med vad vi säger och hur vi säger det.

Smärtsamt att producera dokumentären

I dokumentären nämns inte självmordsförsöket, men det framgår tydligt att artisten haft det tufft. Vid flera tillfällen visas bilder och klipp där Robbie Williams festar, är hög eller på väg till rehab.

Han berättar att när han mådde som sämst var han så deprimerad att han kände att det kanske ”var bäst om han gick bort”. 

Inför premiären har Robbie Williams också berättat att processen att skapa dokumentären varit svår. Ibland har han behövt hoppa över delar av den för att det varit för smärtsamt att se. 

– Det var som att se en krasch du varit med om, men i slow motion. Det var som att uthärda sin psykiska sjukdom i väldigt, väldigt långsam takt, under väldigt, väldigt lång tid. Och det är en speciell sak att uppleva, sa Robbie Williams. 

Här kan du få hjälp om du mår dåligt:

Är du närstående: Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk. Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång. Ring 112 eller åk till en akutmottagning. Om möjligt – lämna inte personen ensam.

Självmord är ofta impulshandlingar. Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

Ring alltid 112 om läget är akut.

BRIS vuxentelefon: 077-150 50 50.

BRIS – Barnens hjälptelefon Tel: 116 111.
www.bris.se

Självmordslinjen: 90 101, chatt.mind.se.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Föräldratelefon: 020-85 20 00.

Jourhavande kompis: 020-22 24 44.

Spes (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu.

Telefonjouren: 020-18 18 00.

Jourhavande medmänniska:  08 – 702 16 80

Källor: mind.se och www.spesistockholm.se

Senast

Svensk kross

I det första mötet mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina i...

Norska kängan: Tackar nej till pengar från Sida

I samband med att Sverige valde att pausa de...

Israel hotar att dra sig ur Eurovision

Enligt det israeliska public service-bolaget KAN handlar...

Missa inte

Svensk kross

I det första mötet mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina i...

Norska kängan: Tackar nej till pengar från Sida

I samband med att Sverige valde att pausa de...

Israel hotar att dra sig ur Eurovision

Enligt det israeliska public service-bolaget KAN handlar...

Klar för IFK Norrköping

Tim Prica återvänder till allsvenskan efter fyra år utomlands, med spel i danska Aalborg BK och österrikiska WSG Tirol. Den 21-årige anfallaren har skrivit...

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna. Polis och räddningstjänst är på plats. – Räddningstjänst är på plats, men vid det här tillfället...

Fjärde gången i Melodifestivalen och storfavorit. Men nu får Dotter kritik för att härma Loreens ”Tattoo”-nummer från i fjol.

När Johanna ”Dotter” Jansson framför sin egenskrivna låt ”It's not easy to write a love song” i Melodifestivalen i Eskilstuna på lördag...

Kriget i Ukraina: Dödligt drönareanfall, USA:s senatsbesök, nya sanktioner mot Iran

De senaste uppdateringarna från kriget i Ukraina. ...

Öbergs tunga smäll – tvingas dra sig ur

Hanna Öberg deltog i VM i tjeckiska Nove Mesto och vann ett silver och ett brons från stafetterna. Hon hade också planerat att tävla...

JUST NU: Fredrik Berne får fängelse

Åsa Vesterlund har själv berättat för Expressen om hur det som började som en romans förvandlades till en mardröm. Hennes pojkvän, rumpdoktorn Fredrik...