Exklusivt innehåll:

Bianca Salming: ”Jag har fått lära mig vad som är viktigt i livet

Det har gått ett år sedan Börje Salming dog...

”Det är det värsta jag har sett honom göra”

Sebastian Samuelsson inledde tävlingen i Östersunds kyla med att...

Youtubern Louise festade med Rihanna på Met-gala efterfest

Louise Jorge, 22, sitter i soliga Marbella på semester. Efter Marbella ska hon resa vidare till Italien, därefter Paris och efter det till Sverige – innan hon åker tillbaka hem till New York i USA.

– Det går bra nu, skämtar Louise Jorge och skrattar.

På Youtube-kanalen syns rubriker som ”Met gala afterparty”, ”fest med Lady Gaga, Beyonce & Jay Z”, ”går på massa dejter” och ”Fashionweek i NYC”. Louise Jorge delar med sig av livet i USA som inkluderar kändistäta fester och roliga dejter.

– Den sjukaste festen var Met-gala efterfesten. Det var helt sjukt, man förstod inte riktigt vad man själv gjorde där. Alla andra har otroliga karriärer och är kreativa och duktiga. Man får en försmak, när man träffar kändisarna, att: ”man kan om man vill”. Det var en efterfest styrd av Rihanna och ASAP Rocky, berättar hon.

Pratade du med Rihanna?

– Nej. Det handlar lite om respekt. De är inte där för att någon ska komma fram, utan för att ha kul med sina kompisar. Man får digga på avstånd, jag såg paret på andra sidan rummet.

Rihanna och ASAP Rocky lämnar deras Met-gala efterfest

Foto: MAPE / TT NYHETSBYRÅN

Rihanna på väg från efterfesten

Foto: GUMU / TT NYHETSBYRÅN

Louise befann sig på efterfesten

Foto: Youtube

Louise Jorges bilder från efterfesten

Foto: Youtube

Hur lyckas man komma in på kändisfesterna?

– Vi har haft väldigt tur och träffat rätt människor vid rätt tidpunkt. Det är egentligen det. Vi har inte försökt ta kontakt eller försökt klämma oss in. 

”Gossip Girl”-livet i New York City

Louise Jorge har bott i New York i två och ett halvt år och i maj tar hon examen. Då kommer hon få ett arbetsvisum och hoppas på att hitta ett jobb, för USA vill hon inte lämna. 

– Den största skillnaden mellan USA och Sverige är att ingen bryr sig, och det är befriande. Alla gör sin egen grej.

Det kan för tittaren kännas som du lever ett ”Gossip Girl”-liv, känner du också så?

– Det känns väldigt surrealistiskt och otroligt häftigt. Och så som jag filmar, det är så det är. Jag skulle aldrig låtsas. Jag är väldigt glad, så jag njuter bara och tar livet som det kommer. Sedan ligger jag absolut sängen i vissa dagar och beställer hem mat, så det är inte bara lyx och flärd, berättar hon.

Så lyckas du som ny influencer i dag

Louise Jorge har i skrivande stund 79 000 prenumeranter på Youtube, en siffra som bara växer. Under det senaste året har hon kunnat börja försörja sig på sina sociala medier, trots att det aldrig var hennes mål att ha Youtube som arbete.

– Nyckeln är att jag alltid är mig själv. Även om Youtube är min största plattform så är det också där jag är mest bekväm. Jag tänker inte att det är så många som tittar, så jag kan verkligen vara mig själv och vara väldigt rå. Jag kan vara helt ofixad, men också fixad. Det är det jag vill förmedla. Att vara sig själv, berättar hon.

Att ta sig in i influencer-branschen kanske inte verkar lätt. Men Louise Jorge tror inte att hemligheten ligger bakom den senaste kameran eller snyggaste looken.

– Jag tror att, 2022, så är det charmigast att bara vara sig själv. Nästan att sämre kvalitet kan vara bättre. Det råa är det vinnande konceptet. Ingen vill se någonting som är för perfekt, utan mer att man tittar på en kompis. 

Men Louise dröm är inte att bli Sveriges största influencer. Hennes allra högsta dröm är att driva en egen marketingfirma.

– Det är därför jag utbildat mig, så jag ska kunna jobba inom marketing och business och tänka större.

– Jag tycker det är viktigt, för Youtube handlar så mycket om sig själv. Jag tror man måste vara försiktig med det så att det inte tar över. För mig är det viktigt att jobba med andra människor och se andra perspektiv. Även om Youtube är mitt jobb och jag tycker det är otroligt roligt, och kommer fortsätta med det, så vill jag också ha möjligheten att jobba med annat.

Senast

Bianca Salming: ”Jag har fått lära mig vad som är viktigt i livet

Det har gått ett år sedan Börje Salming dog...

”Det är det värsta jag har sett honom göra”

Sebastian Samuelsson inledde tävlingen i Östersunds kyla med att...

Torn riskerar att rasa

Myndigheterna har nu börjat bygga en fem meter hög...

Missa inte

Bianca Salming: ”Jag har fått lära mig vad som är viktigt i livet

Det har gått ett år sedan Börje Salming dog...

”Det är det värsta jag har sett honom göra”

Sebastian Samuelsson inledde tävlingen i Östersunds kyla med att...

Torn riskerar att rasa

Myndigheterna har nu börjat bygga en fem meter hög...

Förändringarna i Melodifestivalen – så blir nya programmet

I den stora finalen av Melodifestivalen kommer tolv artister...

Gaybarer i Moskva gjorde en razzia efter ett beslut som kallades HBTQ+-rörelsen ”extremist”

Räderna följer på ett beslut av Rysslands högsta...

”Det stinker – gör mig så otroligt provocerad”

Janne Andersson har avslutat sin roll som förbundskapten för det svenska herrlandslaget efter att Blågult missade EM och Svenska fotbollförbundet valde att inte förlänga...

Judiska församlingen ställer in gudstjänster

Efter Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober, och det efterföljande kriget i Gaza, har antalet hatbrott mot judar ökat dramatiskt.– Det har blivit...

UNICEF: Gazaremsan den farligaste platsen i världen för barn

FN:s barnorganisation kräver en varaktig humanitär vapenvila: "Att...

Så många unga bor hemma mot sin vilja

Det är Hyresgästföreningen som vartannat år undersöker unga vuxnas boendesituation i Sverige. Med unga vuxna menas personer mellan 20 och 27 år. Rapporten...

JUST NU: Svensk jättekross i VM

Sverige inledde VM i innebandy med en imponerande 20-3-seger mot Slovakien i Singapore. Amanda Delgado Johansson var poängbäst i det svenska laget med fem...