Exklusivt innehåll:

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna....

Borgmästaren tog sitt liv – efter sajtens outning

Den lilla staden Smiths Station, i utkanten av Columbus på gränsen mellan Georgia och Alabama, är i chock. Borgmästaren Bubba Copeland, en trebarnspappa, har tagit sitt liv efter att ha hängts ut på den lokala nyhetssajten 1819 News.

I en artikel med rubriken ”Smiths Stations borgmästare och baptistpastor F.L. ’Bubba’ Copelands hemliga liv som en transsexuell kurvig tjej” visar sajten upp bilder på borgmästaren i kvinnokläder. Sajten avslöjade även hans namn på forumet Reddit och hans Instagram-konton, där han uppges ha poserat i ”olika utstyrslar, vissa mer vågade än andra” under pseudonymen Brittini Blaire Summerlin. 

Enligt sajten bekräftade Copeland att kontona var hans och att det var en hobby att klä ut sig som kvinna. 

– Bara min hustru känner till det. Det är en hobby jag har som hjälper mig att bli av med stress. Det är bara en hobby och handlar inte om någon könsbekräftande vård, sa han.

– Det jag gör i mitt privata liv har ingenting med vad jag gör i mitt andliga liv. Påverkar det min roll som borgmästare att jag ibland sätter på mig en klänning eller smink? Har det på något sätt med min roll som borgmästare eller apstor att göra?

Vädjade om att inte outas

Han bad dem också att inte outa honom, även om han inte tagit ställning i den i de amerikanska sydstaterna kontroversiella hbtqi-frågan. 

Publiceringen skapade snabbt en upprörd debatt i samhället, där kyrkan talade om ett ”obibliskt beteende” och Copeland svarade att det inte förändrade något i vem han var.

– Det här ändrar inte min hängivenhet till min familj, min stad eller mitt sätt att tjäna min kyrka, sa Copeland i sin sistsa predikan som han höll i onsdags, skriver the Daily beast.

Han sa också att han var ett offer för näthat och att saker hade tagits ut ur sin kontext. 

– Ja, jag har tagit bilder tillsammans med min fru i avskildhet i vårt hem, i ett försök till humor eftersom jag vet att jag inte är en vacker man eller en vacker kvinna. Jag ber om ursäkt för det besvär som mitt privata liv kan ha gett upphov till.

På fredagen stoppades Copeland av en polisbil, där polismännen enligt sheriffen i området ville utreda hans mående. Då klev Copeland ut ur sin bil och sköt sig själv. I en kommentar till självmordet skriver kyrkan där Copeland var pastor: ”Tack för era böner och er sympati och stöd. Först och främst ber vi om att ni ber för Pastor Bubba Copelands familj i dag och kommande dagar”. 


Här kan du få hjälp om du mår dåligt:

Är du närstående: Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk. Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång. Ring 112 eller åk till en akutmottagning. Om möjligt – lämna inte personen ensam.

Självmord är ofta impulshandlingar. Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

Ring alltid 112 om läget är akut.

BRIS vuxentelefon: 077-150 50 50.

BRIS – Barnens hjälptelefon Tel: 116 111.
www.bris.se

Självmordslinjen: 90 101, chatt.mind.se.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Föräldratelefon: 020-85 20 00.

Jourhavande kompis: 020-22 24 44.

Spes (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu.

Telefonjouren: 020-18 18 00.

Jourhavande medmänniska:  08 – 702 16 80

Källor: mind.se och www.spesistockholm.se

Senast

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna....

Öbergs tunga smäll – tvingas dra sig ur

Hanna Öberg deltog i VM i tjeckiska Nove Mesto...

Missa inte

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna....

Öbergs tunga smäll – tvingas dra sig ur

Hanna Öberg deltog i VM i tjeckiska Nove Mesto...

JUST NU: Fredrik Berne får fängelse

Åsa Vesterlund har själv berättat för Expressen...

Tips för hela din tv-helg: ”Bästa avsnittet sedan flytten till TV4”

”Bäst i test” (23 februari, TV4)Med glädje går att konstatera att fredagens avsnitt – det sjunde – av ”Bäst i test” är det överlägset...

Två år senare söker tusentals ukrainare efter försvunna släktingar

I Ukraina är 30 000 människor fortfarande saknade...

Uppgifter: Redo att dumpa tolv spelare

Manchester United står inför stora förändringar under den nya ägaren sir James Ratcliffe, som har som mål att reformera klubben och återställa ekonomin. Detta...

Hur går det i kriget? – ställ dina frågor här

Två år har gått sedan Rysslands storskaliga invasion av Ukraina.  Men hur går det egentligen för de stridande? Vad väntas hända på årsdagen av...

Grattis Estelle! Familjen visar upp lekfulla stunden

Prinsessan Estelle, Hertiginna av Östergötland, föddes klockan 04.26 på Karolinska universitetssjukhuset i Solna den 23 februari 2012. Där meddelade pappa prins Daniel stolt...

Expertens tips: Det här är A och O för en fin hy: ”Det torkar bara ut huden”

Publicerad: 23 feb 2024, kl 11:00 Premium Vilka är de största missarna som görs med huden under vintern och den kommande våren?Hur ska man...