Exklusivt innehåll:

Judiska församlingen ställer in gudstjänster

Efter Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober, och...

Så många unga bor hemma mot sin vilja

Det är Hyresgästföreningen som vartannat år undersöker unga vuxnas...

Beskedet inför match: Förlänger med fyra år

SHL-match en söndagskväll hör inte till vanligheten men så blev fallet när Skellefteå tog emot Malmö, och för den stora publik som tagit sig till arenan bjöds man på en extra överraskning. 

Strax innan match kom beskedet att hemmalagets målvakt Gustaf Lindvall, efter rykten om en närstående flytt till KHL, förlängt sitt kontrakt med klubben fram till 2026. Ett stort glädjebesked för hemmapubliken. 

Entusiasmen följde däremot inte med in i matchstarten. I stället var det gästande Malmö som i ett powerplay kunde ta ledningen i slutet av den första perioden efter att Lindvall släppt en retur, som Ponthus Westerholm inte var sen med att utnyttja.

Men trots att periodpausen var nära hann hemmalaget, med minuten kvar, kvittera. Också det målet kom i ett powerplay och efter ett vackert passningsspel hamnade pucken hos Linus Karlsson som stänkte in den i det bortre krysset från sin kant.

Malmö släppte in tidiga mål – två gånger om

Bara sekunder efter Skellefteå-kvitteringen drog Malmö på sig ytterligare en utvisning. Gästerna lyckades hålla undan perioden ut, men det var fortfarande en minut kvar på utvisningsbänken för Carl Persson när den andra perioden började.

Skellefteå fick också in 2-1-målet, men det var mest tack vare en lyckosam studspuck som träffade både Joakim Lindström och en Malmö-back innan den for in i målet.

Det tidiga målet blev också periodens enda, men hemmalaget tog med sig extra med energi ut i den sista perioden.

Melker Karlsson ville inte vara sämre än Joakim Lindström som gjorde 2-1-målet 44 sekunder in i den andra perioden. Bara 33 sekunder i den tredje utökade han till 3-1.

Islossning för båda lagen i sista perioden

Men den tredje perioden skulle bjuda på många mål till. 

Fem minuter in bjöd Marcus Sylvegård på ett eget nummer i powerplay när han efter ett par misslyckade anfall testade att skjuta själv och fick se pucken flyga in bakom Lindvall.

Michael Kapla styrde in pucken till 2-4 för Skellefteå 7.41 in i perioden, men Lance Bouma utnyttjade hemmalagets försvarsslarv och reducerade till 4-3 en dryg minut senare. Joakim Lindström fick till en riktig projektil när klockan stod på 12.27 och kunde återigen ge sitt lag en tvåmålsledning.

Enligt mönstret var det Malmös tur att åter replikera, men hemmalaget hade andra planer.

Med fem minuter kvar kom spiken i kistan när Oscar Möller satte 6-3, ett mål som påminde mycket om Linus Karlssons mål i den första perioden.

Malmö försökte jämna ut siffrorna genom att ta ut målvakten, men i stället kunde Oskar Nilsson trycka dit 7-3 för sitt Skellefteå som i och med vinsten utökar sin ledning i toppen av tabellen.

”Viktigast att få spela för laget i mitt hjärta”

Efter matchen fick C More chansen att prata med Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall, som var lycklig över både vinst, nytt kontrakt och en fullsatt arena.

– Publiken bär fram oss i dag, åh vad skönt att ha dem tillbaka! Jag älskar fansen här, jag har själv stått i klacken där sedan jag var liten och det är så kul att försöka ge så mycket som möjligt tillbaka.

Lindvall avslöjar också att det fanns andra bud på bordet men efter att ha resonerat med familjen valde han att stanna kvar i Skellefteå.

– Många kanske tycker att jag är korkad som inte tar pengarna, men för mig är det viktigast att få bo i min hemstad och spela för laget i mitt hjärta och framför klacken jag stod i när jag var liten. Det finns saker man inte kan köpa för pengar. 

TV: Frölunda pausar bytet av logga efter fansens kritik

Senast

Judiska församlingen ställer in gudstjänster

Efter Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober, och...

Så många unga bor hemma mot sin vilja

Det är Hyresgästföreningen som vartannat år undersöker unga vuxnas...

JUST NU: Svensk jättekross i VM

Sverige inledde VM i innebandy med en imponerande 20-3-seger...

Missa inte

Judiska församlingen ställer in gudstjänster

Efter Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober, och...

Så många unga bor hemma mot sin vilja

Det är Hyresgästföreningen som vartannat år undersöker unga vuxnas...

JUST NU: Svensk jättekross i VM

Sverige inledde VM i innebandy med en imponerande 20-3-seger...

Israels nya plan för Gaza avslöjad

Tidigt på fredagsmorgonen bröts den en veckolånga vapenvilan och...

Danny Saucedo ska bli pappa – ”när som helst”

För femte gången ska Danny Saucedo, 37, ställa upp i Melodifestivalen. Men just nu ligger hans fokus någon helt annanstans. Han och flickvännen Anna...

Mystisk sjukdom förbluffar stjärnan

I förra säsongen så vann Vetle Sjåstad Christiansen distanscupen och hamnade på en tredje plats totalt. Han hamnade också på pallen sju gånger individuellt....

M-toppen misstänks för brott efter flyktingstopp

Efter att Ryssland inledde sin invasion av Ukraina förra våren uppskattade Migrationsverket att 200 000 ukrainska flyktingar skulle komma till Sverige.Staffantorps kommunstyrelse beslutade då...

The Weeknd ger fyra miljoner måltider till Gaza

Artisten är så kallad goodwill-ambassadör för FN och har samlat in motsvarande över 52 miljoner kronor via sin särskilda fond XO Humanitarian Fund. Nu...

Bolognas berömda lutande torn i ”hög beredskap” över rädsla för kollaps

Det medeltida Garisenda-tornet är ett av den italienska...