Exklusivt innehåll:

Åtta personer i trafikolycka

Olyckan inträffade vid 15.30-tiden på lördagseftermiddagen.– Åtta personer är...

Bianca Salming: ”Jag har fått lära mig vad som är viktigt i livet

Det har gått ett år sedan Börje Salming dog...

Frälste pressat Rögle – ny tabelltvåa i SHL

Timrå i stort poängbehov var bittra över 0-1-nederlaget under måndagskvällen, men nu i Ängelholm dygnet senare fick gästerna bästa möjliga start på matchen. Ett drömanfall där pucken gick som på ett snöre slutade med att Jens Lööke satte ledningsmålet från nära håll, fint assisterad av Erik Andersson och Robin Alvarez. 

Rögle tryckte på för kvittering, var mycket nära genom Marco Kasper och Ted Brithén, men Timrå stod emot – och det skulle löna sig. 

Stort slarv i Rögles försvar med dryga två minuter kvar av den första perioden och gästernas Jeremy Boyce-Rotevall bjöds på ett friläge som han utnyttjade på allra bästa sätt. 2–0 till nästjumbon Timrå mot topplaget Rögle efter första perioden ett faktum och stor irration på läktarplats. 

Islossning i andra perioden 

Publiken skulle dock få jubla en bit in i den andra perioden. Läcker omställning signerad Leon Bristedt och William Wallinder där den sistnämnde osjälviskt spelade tillbaka till gårdagens matchvinnare Bristedt som enkelt kunde raka in reduceringen. 

Blodad tand inne i Catena Arena och med bara 21 sekunder kvar av andra perioden kom också kvitteringen när Anton Bengtsson styrde in William Wallinders skott. Wallinder därmed med andra framspelningen i matchen. 

Tudelade känslor i Timrå: ”Surt, men bra utgångsläge”  

En besviken Robin Alvarez sa följande till C More under pausvilan:

– Surt att släppa in målet så sent, men det är bara upp igen. 2-2 inför sista perioden är ett bra utgångsläge. Jag tycker att vi spelar relativt bra men det är små marginaler.

Anton Bengtsson som styrde in kvitteringen var minst sagt lättad över 2-2-målet.

– Vi har haft så fruktansvärt mycket chanser så det var skönt att få utdelning. Timrå gör det svårt för oss, vi måste komma in mer på mål. 

Brithén med två mål på 22 sekunder 

Mer utdelning för hemmalaget skulle också komma – och det genom två mål direkt efter varandra. Det första kom i numerärt överläge och det dröjde bara tre sekunder i powerplay-spelet förrän Ted Brithén satte 3-2 efter en retur. 

22 sekunder senare var Timrås uppförsbacke än brantare när Brithén återigen slog till, den här gången via ryggen. Pucken retligt förbi mållinjen med minsta möjliga marginal.

Timrå såg ut som ett slaget lag, men med en gubbe mindre på isen lyckades gästerna ändå reducera med knappa tio minuter kvar när Per Svensson höll sig framme. Backens femte SHL-mål för säsongen och helt plötsligt nytt liv i matchen.

Precis som under måndagskvällen var Timrås forcering långt ifrån ofarlig, men Rögle redde ut stormen och med fyra sekunder kvar satte Leon Bristedt 5-3 i tom bur. 

”Signum för ett bottenlag” 

Rögle ny tabelltvåa med bara en poäng upp till serieledande Skellefteå. Tyngre för Timrå som fortsatt har fyra poäng upp till strecket. 

– Tråkigt. Vi gjorde en bra insats och var värda mer än vad vi fick ut. Bra lag har tur och vi är inte riktigt där, vi får slita mycket. Så klart att det är jävligt tråkigt att kamma hem noll poäng nu på de här två matcherna. Det grinar emot och det är väl ett signum för ett bottenlag, summerar Timrås Per Svensson för C More efter slutsignalen. 

Inga intervjuer med matchhjälten: ”Behandling” 

Det blev ingen presskonferens och heller ingen Ted Brithén i mixade zonen. Matchhjälten skulle få behandling enligt medieansvarig och därmed inga intervjuer med tvåmålsskytten. 

Målvakten Christoffer Rifalk skrattar när han får frågan om Brithéns andra kasse som han stötte in med ryggen.

– Haha! Klockrent ju. Han jobbade hårt i dag så han var värd ett sådant mål. 

Ni var illa ute, men lyckades lösa tre poäng till slut. Vad säger du om matchen?

– Vi förde spelet men var inte medvetna om försvarsspelet… Timrå är ju desperata och gick på allt, vilket vi missade. Nu gjorde vi två snabba i andra och tredje perioden och kunde andas ut, men ingen superinsats direkt. 

Om du jämför med gårdagskvällens match, hur låter det då?

– Den var bättre än den nu i kväll tycker jag. Ja, generellt sett var vi bättre i går. 

Du spelade båda matcherna mot Timrå. Vad säger du om att matchas så flitigt inom loppet av ett dygn?

– Jag vet ju hur det funkar i och med slutspel, det gäller att lägga sig i tid efter första matchen och förbereda sig, men jag är alltid beredd på att spela. 

En poäng upp till serieledning. Det ser bra ut för er nu?

– Ja, vi har ett bra utgångsläge efter en tyngre period i december och januari. Skönt med de här två vinsterna! 

Alvarez: ”Tittar inte på tabellen, men har ju koll” 

Desto mer prekärt läge är det för Timrå. Visserligen ligger Djurgården klart sist i tabellen men för laget från Medelpad är det trots allt fyra poäng upp till sträcket där Malmö Redhawks huserar. Robin Alvarez, som spelat i så väl Djurgården som MIF, är väl medveten om vilken tuff resa som han och hans mannar har framför sig för att slippa riskera degradering. 

– Jag tittar inte på tabellen om jag ska vara ärlig men jag har ju koll, jag vet att det är fyra poäng upp och nu har vi två matcher mer spelade… Det kan hända mycket fortfarande men det gäller att vi ska spela bra, precis som i dag. Många matcher som vi förlorat har inte varit tillräckligt bra, men från den här matchen kan vi i alla fall ta med oss saker, konstaterar Alvarez och fortsätter: 

– Men visst, det går emot. Ibland känns allt väldigt enkelt men nu känns allt snarare väldigt jobbigt. Det är svårt att sätta fingret på, men det är ett tufft läge detta, helt klart. 

Senast

Åtta personer i trafikolycka

Olyckan inträffade vid 15.30-tiden på lördagseftermiddagen.– Åtta personer är...

Bianca Salming: ”Jag har fått lära mig vad som är viktigt i livet

Det har gått ett år sedan Börje Salming dog...

”Det är det värsta jag har sett honom göra”

Sebastian Samuelsson inledde tävlingen i Östersunds kyla med att...

Missa inte

Åtta personer i trafikolycka

Olyckan inträffade vid 15.30-tiden på lördagseftermiddagen.– Åtta personer är...

Bianca Salming: ”Jag har fått lära mig vad som är viktigt i livet

Det har gått ett år sedan Börje Salming dog...

”Det är det värsta jag har sett honom göra”

Sebastian Samuelsson inledde tävlingen i Östersunds kyla med att...

Torn riskerar att rasa

Myndigheterna har nu börjat bygga en fem meter hög...

Förändringarna i Melodifestivalen – så blir nya programmet

I den stora finalen av Melodifestivalen kommer tolv artister tävla om att få representera Sverige i Eurovision song contest i Malmö. Men i år...

Gaybarer i Moskva gjorde en razzia efter ett beslut som kallades HBTQ+-rörelsen ”extremist”

Räderna följer på ett beslut av Rysslands högsta...

”Det stinker – gör mig så otroligt provocerad”

Janne Andersson har avslutat sin roll som förbundskapten för det svenska herrlandslaget efter att Blågult missade EM och Svenska fotbollförbundet valde att inte förlänga...

Judiska församlingen ställer in gudstjänster

Efter Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober, och det efterföljande kriget i Gaza, har antalet hatbrott mot judar ökat dramatiskt.– Det har blivit...

UNICEF: Gazaremsan den farligaste platsen i världen för barn

FN:s barnorganisation kräver en varaktig humanitär vapenvila: "Att...

Så många unga bor hemma mot sin vilja

Det är Hyresgästföreningen som vartannat år undersöker unga vuxnas boendesituation i Sverige. Med unga vuxna menas personer mellan 20 och 27 år. Rapporten...