Exklusivt innehåll:

Adem Sarihan frias

Den 19 januari 2023 avlossades flera skott mot en...

Justin Timberlake spelar i Sverige – då blir konserten

Timberlake har spelat i Sverige flera gånger...

Fridas mammas ord: ”Hon är tom – blank”

Frida Karlsson, 22, kom till Peking som den största utmanaren till Therese Johaug men väl på plats är det norskan som dominerat. Karlsson har missat medalj i bägge de individuella lopp hon kört men var en del av det stafettlag som vann ett brons förra veckan.

Karlsson har tagit ut sig rejält efter samtliga lopp men planen var att hon skulle få chansen att ta ytterligare en medalj då damernas tremilslopp går av stapeln under den avslutande dagen av spelen. 

Men under fredagen kom beskedet att så inte blir fallet. Karlsson stoppas från loppet då landslagsledningen inte är säkra på att hon återhämtat sig tillräckligt.  

Därmed är OS slut för den här gången. 

Mamman: ”Kan inte svära på det”

Under dagen publicerade Karlsson ett inlägg på Instagram där hon beskrev sina känslor kring det abrupta slutet. 

Jag nådde inte mina mål. Det känns tungt, och jävligt, och tomt nu, men vafan!! Det finns mycket värre saker här i livet ju”, skrev hon. 

SportExpressen har varit i kontakt med Fridas mamma, Mia Karlsson, som berättar att hon pratat med sin dotter under dagen.

– Hon vill ju så gärna och vill åka men hon förstår också landslagsledningens beslut att inte låta henne. Det kommer en framtid och hon kan inte svära på att hon är helt återhämtad heller. Det kan man ju aldrig veta förrän man står på startlinjen. Hon leder distansvärldscupen och det kommer nya tävlingar redan nästa helg, är det värt att chansa. Nja, säger hon. 

Hur skulle du beskriva Fridas känslor?

– Tom skulle jag säga. Blank. Hon hade ändå hoppats och känt att hon fått återhämtningen i alla fall till viss del, sedan kan man ju aldrig säga att man vet helt med de tuffa förhållandena. 

Vidare beskriver hon sina egna tankar. 

– Som mamma kan jag tycka att det är skönt att hon inte behöver vara ute i det där hemska vädret också. Och vi har ju varit med att hon brutit armen, benen och såna saker, nu kommer vi ändå att få hem en frisk Frida. 

Blir kvar i Peking

Mia Karlsson säger att hon litar till landslagets bedömning och att beslutet var korrekt. 

– Jag tror att man har gjort en vägd bedömning med den medicinska statusen och hennes skalle. Det är den som inte stoppar när det börjar ta emot. Det är den som de är oroliga för och att hon då skulle köra ner sig ännu mer, då är kanske säsongen över helt och det vill man inte riskera. 

Så risken var att hon skulle missa hela säsongen om hon åkt?

 – Det är svårt att säga. Nu finns ju chansen i alla fall att ha säsongen, det är två månader kvar av säsongen, nu blickar vi framåt. 

Mia Karlsson får däremot vänta ytterligare ett par dagar innan hon får träffa sin dotter. Som det ser ut just nu kommer Karlsson att lämna Peking först på måndag. 

– Det är så himla besvärligt så planen är ändå måndag. Jag sa att jag kunde titta på några tider men jag har pratat med andra personer också och det går väldigt lite plan därifrån, berättar Mia Karlsson, som inte träffat Frida sedan hon var hemma veckan efter Tour de Ski i början av året.

– Herrejösses, det känns som om det är jättelängesedan nu. Vi har ju haft lite kontakt men det är ju konstiga tider och att bara få känna och få se varandra i ögonen. Jag sa faktiskt till henne att jag och lillasyster ska ut på eftermiddagen nu, det är strålande sol och fem grader kallt och det är massvis med snö och hon sa bara: ”åhh”.

Vad är det första ni ska göra när hon kommer hem?

– Kramas.  

Se senaste avsnittet av Studio Peking

Senast

Adem Sarihan frias

Den 19 januari 2023 avlossades flera skott mot en...

Justin Timberlake spelar i Sverige – då blir konserten

Timberlake har spelat i Sverige flera gånger...

Svensk kross

I det första mötet mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina i...

Missa inte

Adem Sarihan frias

Den 19 januari 2023 avlossades flera skott mot en...

Justin Timberlake spelar i Sverige – då blir konserten

Timberlake har spelat i Sverige flera gånger...

Svensk kross

I det första mötet mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina i...

Norska kängan: Tackar nej till pengar från Sida

I samband med att Sverige valde att pausa de...

Israel hotar att dra sig ur Eurovision

Enligt det israeliska public service-bolaget KAN handlar låten ”October rain” om sorgen efter terrorgruppen Hamas attack mot Israel den 7 oktober. Man...

Så många som 15 personer saknas fortfarande efter branden i Valencia

Stadens borgmästare gav en uppdatering när räddningstjänsten fortsätter...

Klar för IFK Norrköping

Tim Prica återvänder till allsvenskan efter fyra år utomlands, med spel i danska Aalborg BK och österrikiska WSG Tirol. Den 21-årige anfallaren har skrivit...

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna. Polis och räddningstjänst är på plats. – Räddningstjänst är på plats, men vid det här tillfället...

Fjärde gången i Melodifestivalen och storfavorit. Men nu får Dotter kritik för att härma Loreens ”Tattoo”-nummer från i fjol.

När Johanna ”Dotter” Jansson framför sin egenskrivna låt ”It's not easy to write a love song” i Melodifestivalen i Eskilstuna på lördag...

Kriget i Ukraina: Dödligt drönareanfall, USA:s senatsbesök, nya sanktioner mot Iran

De senaste uppdateringarna från kriget i Ukraina. ...