Exklusivt innehåll:

De försökte stoppa Sverige från Nato

På måndagen godkände Ungerns parlament Sveriges ansökan om att...

Karl Fredriks liv efter pausade programmet

Det råder kris i tv-branschen och ett av programmen...

”Han skrek som att han brutit sitt ben…” • Aiesh slår tillbaka: ”Största matchen i hans karriär”

Kadir Hodzic fick chansen från start i derbyt och såg fram emot att få möta Hosam Aiesh på kanten. Till Fotbollskanalen sa han att han visste hur han skulle plocka ner den blåvite yttern. 

– Ja, det har jag gjort många gånger tidigare. Det är inga problem. Jag har mött honom både i Östersund och när jag spelade i Mjällby. Han har koll på mig och jag har koll på honom. Vi har haft tuffa kamper på kanten, sa Hozdic till sajten. 

Och tuffa kamper blev det. Inom loppet av två minuter efter drygt en timmes spel på Bravida Arena blev Kadir Hodzic varnad två gånger om efter dueller med just Aiesh. 

– Jag tycker inte att det andra är gult. Jag får indikation från Glenn (Nyberg, domaren) att han ser det som att det inte är ett gult och då kände jag lättnad, men efter snack med linjedomaren så tar linjedomaren det beslutet helt enkelt, säger vänsterbacken och fortsätter: 

– Jag tog bollen först, visst, det är klart att benet är utsträckt men sulan är inte uppåt, det är inte så att jag gör värsta satsningen utan båda går mot bollen och bollen är emellan. Det är extremt tufft. Jag tycker att domaren ska visa lite medkänsla också, det händer ju inom loppet av ett par minuter. 

”Skrek som han brutit benet”

Kadir Hodzic har synpunkter på Blåvittspelarens agerande efter den andra smällen. 

– Han skrek och vred sig som att han brutit benet, Aiesh. Det är klart att det påverkade (domaren). Det är ett derby, det ska smälla. Men det känns som att domarna kunde vara lite mer på vår sida i dag. 

Nyförvärvet från Mjällby medger att han satte laget i en svår sits och har planer på att be sina lagkamrater om ursäkt på måndagsträningen. 

– Det är rätt mycket känslor nu och många är besvikna. En tuff derbyförlust, säger Hodzic. 

Hosam Aiesh prickade in 2-0-målet från distans och var planens kanske bäste spelare när IFK Göteborg tog sin tredje raka vinst. 

– Extremt skönt, en lättnad faktiskt. Det som varit lite jobbigt under min tid här är att vi har vunnit en, kryssat fem och förlorat två, men nu känns det som att vi är inne i ett bra stim. Extremt skönt att vinna och ta de här tre poängen, speciellt när våra fantastiska fans kommer och stöttar. 

Aieshs svar till Hodzic

Aiesh tycker att den första varningen är solklar men att den andra är aningen mer tveksam. 

– Men känslan är att han kommer in med dobbarna och då spelar det ingen roll att han tar bollen först. Den var rätt rejäl, den satsningen. Tyvärr får han käka upp sina ord. 

Blåvittmittfältaren hade inte missat vad Hodzic hade sagt inför söndagens derby. 

– Man ska aldrig sparka på någon som ligger ner, men ska du prata innan matchen får du lösa det på planen också. Att prata innan och sedan bli utvisad efter 60 minuter efter dueller med mig…. jag tror att han är extremt besviken. Det var den största matchen i hans karriär och så ville han gå ut och synas i media. Nu i efterhand är han säkert extremt besviken och vill lägga lite på mig. Och det är okej, men jag tror inte han kommer sova så gott i natt tyvärr, säger Hosam Aiesh. 

Senast

De försökte stoppa Sverige från Nato

På måndagen godkände Ungerns parlament Sveriges ansökan om att...

Karl Fredriks liv efter pausade programmet

Det råder kris i tv-branschen och ett av programmen...

Veteranen klev fram: ”Kanske inte rättvist”

I den hockeyallsvenska matchen mellan Södertälje och Björklöven var...

Missa inte

De försökte stoppa Sverige från Nato

På måndagen godkände Ungerns parlament Sveriges ansökan om att...

Karl Fredriks liv efter pausade programmet

Det råder kris i tv-branschen och ett av programmen...

Veteranen klev fram: ”Kanske inte rättvist”

I den hockeyallsvenska matchen mellan Södertälje och Björklöven var...

Tio skadade i krasch

En person beskrivs som allvarligare skadad och den personens...

Så gick det för skådisarna efter ”How I met your mother”

Jason Segel Publicerad 26 feb 2024 kl 19.00, uppdaterad kl 20.19PremiumPsykedeliska droger, filmiska bröllop.Klockspel, barnböcker, Marvel – och Heath Ledgers ex.Så gick det sedan...

Då ökar stillasittandet risk för hjärtkärl-sjukdomar

Publicerad: 26 feb 2024, kl 20:00 Premium Är du orolig över att det blir mycket stillasittande på dagarna?En ny studie med närmare en halv...

Gerard Depardieu står inför ett nytt klagomål om sexuella övergrepp

Den franske skådespelaren är redan under utredning för...

Stänger arenan direkt

Skellefteå AIK ska spela mot Rögle i SHL på torsdag, men det återstår att se om matchen kan spelas i Skellefteå Kraft arena. Enligt...

Forskaren går emot Jan Guillou: ”Det blir absurt”

Det talas om det senaste försvarsavtalet mellan Sverige och USA. I en krönika från Jan Guillou för Aftonbladet skriver författaren och journalisten att Sverige...

Kronofogden hittade inte dyrgripen – förklaringen

PremiumKronofogden letade efter en speciell dyrgrip när de slog till på Gunilla Perssons hotellrum. I nya dokument, som Expressen tagit del av, framgår det varför...