Exklusivt innehåll:

Adem Sarihan frias

Den 19 januari 2023 avlossades flera skott mot en...

Justin Timberlake spelar i Sverige – då blir konserten

Timberlake har spelat i Sverige flera gånger...

Rögle vann toppmötet – efter drömsekunderna

Det var tvåan Rögle mot trean Luleå inne i ett smockat Catena Arena under torsdagskvällen. Publiken var taggad till max och tog i för kung och fosterland i inledningen av matchen. Kanske att det gjorde kapten Mattias Sjögren övertaggad. Han visades nämligen ut både en och två gånger i den första perioden – matchens dittills enda utvisningar.

Luleå lyckades dock inte överlista Rögle i spel fem mot fyra utan i stället var det hemmalaget som imponerade mest när lagen var lika många på isen, men den första perioden innehöll inga mål. 

Men i andra skulle det rassla till i nätet – och det ordentligt. Inom loppet av 23 sekunder gjorde Rögle två mål, först av den blott 17-årige österrikaren Marco Kasper och därefter av Samuel Jonsson. Målen kom innan ens två minuter av den andra perioden var spelad. 

Ridå i Luleå? Nej, gästerna reducerade dryga tio minuter senare genom Pontus Själin och nytt hopp tändes – men inte speciellt länge. 

”Inte bra, så enkelt är det” 

För bara två minuter senare hade Rögle replikerat då Anton Bengtsson slog till med elfte ligamålet för säsongen, framspelad av färska hemvändaren Daniel Zaar. 

Pontus Själin i Luleå inte nöjd hur den andra perioden inleddes och avslutades med baklängesmålen:

– Det är inte bra. Så enkelt är det. De får två mål ganska snabbt, sedan får vi något längre anfall mitt på perioden men sen släpper vi till. Fruktansvärt onödigt igen. Ingen bra period av oss och vi är tvåa, trea, fyra på puckarna. Jag antar att de inte var nöjda med sin förstaperiod och att de kom ut hårdare i andra, summerar Luleås första målskytt i matchen för C More innan Samuel Jonsson i Rögle berättar om glädjen att få sätta sitt första mål för säsongen.

– Det lättade några stenar från axlarna. Jag har haft bra träning av målvaktscoacherna de senaste månaderna höll jag på att säga. Men det är skönt. Vi rivstartar perioden bra. Sen får de lite momentum efter halva. Sen tar vi tillbaka det på slutet, det är skönt att ta med sig till tredje. Vi vinner de lösa puckarna, får ned den djupt bakom deras backar och har bra forecheck. Vi krigar och smäller på, det är så vi ska spela här i vår hemmaborg, säger Jonsson.

Luleå fem poäng bakom Rögle 

Rögle fick också en drömstart i tredje perioden. Den var nämligen bara 18 sekunder gammal när Anton Bengtsson slog till med sitt andra mål för kvällen. 

Luleå replikerade snabbt genom Jack Connolly och 4–2 ett faktum med drygt 17 minuter kvar av perioden att spela. 

Trots bra möjligheter åt båda hållen blev det inga fler mål och Rögle vann toppmötet. Skåningarna en poäng från serieledande Skellefteå och ryckte därmed också ifrån trean Luleå. Det skiljer nu där fem poäng mellan lagen. 

Senast

Adem Sarihan frias

Den 19 januari 2023 avlossades flera skott mot en...

Justin Timberlake spelar i Sverige – då blir konserten

Timberlake har spelat i Sverige flera gånger...

Svensk kross

I det första mötet mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina i...

Missa inte

Adem Sarihan frias

Den 19 januari 2023 avlossades flera skott mot en...

Justin Timberlake spelar i Sverige – då blir konserten

Timberlake har spelat i Sverige flera gånger...

Svensk kross

I det första mötet mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina i...

Norska kängan: Tackar nej till pengar från Sida

I samband med att Sverige valde att pausa de...

Israel hotar att dra sig ur Eurovision

Enligt det israeliska public service-bolaget KAN handlar låten ”October rain” om sorgen efter terrorgruppen Hamas attack mot Israel den 7 oktober. Man...

Så många som 15 personer saknas fortfarande efter branden i Valencia

Stadens borgmästare gav en uppdatering när räddningstjänsten fortsätter...

Klar för IFK Norrköping

Tim Prica återvänder till allsvenskan efter fyra år utomlands, med spel i danska Aalborg BK och österrikiska WSG Tirol. Den 21-årige anfallaren har skrivit...

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna. Polis och räddningstjänst är på plats. – Räddningstjänst är på plats, men vid det här tillfället...

Fjärde gången i Melodifestivalen och storfavorit. Men nu får Dotter kritik för att härma Loreens ”Tattoo”-nummer från i fjol.

När Johanna ”Dotter” Jansson framför sin egenskrivna låt ”It's not easy to write a love song” i Melodifestivalen i Eskilstuna på lördag...

Kriget i Ukraina: Dödligt drönareanfall, USA:s senatsbesök, nya sanktioner mot Iran

De senaste uppdateringarna från kriget i Ukraina. ...