Exklusivt innehåll:

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna....

Vänder och avgör med bara tolv sekunder kvar

Oskarshamns back Robin Norell inledde sin säsong med att göra ett mål på 36 SHL-matcher. Nu har backen plötsligt satt två baljor inom loppet av tre dagar.

– Det är alltid kul att göra mål, för en gångs skull när man skjuter så går de in, sade Norell till C More om sitt mål som blev den första periodens enda fullträff.

Växjö skapade en del lägen, bland annat en stunds spel i fem mot tre. Men Oskarshamn försvarade sitt mål med såväl disciplin som offervilja och längst bak agerade Joe Cannata trygg sista utpost.

”Stundtals bra”

I inledningen av period två utökade Oskarshamn sin ledning, i powerplay med Hynek Zohorna som siste spelare på pucken. Manegen tycktes vara krattad till att bryta lagets förskräckliga svit av bortaförluster i rad.

I den andra periodens slutskede lyckades Växjös Olle Lycksell spräcka Cannatas nolla, vilket betydde att han för andra gången denna säsong gjorde mål i en match mot moderklubben Oskarshamn.

– Stundtals bra, stundtals mindre bra, sade Lycksell till C More om sitt lags första 40 minuter.

1–2 på resultattavlan innebar att 4 345 åskådare, fans från båda lagen som skapade en kokande derbystämning, hade en spännande tredje period att se fram emot.

Sent avgörande

7.12 in i perioden gjorde backen Ludvig Claesson mål, vilket betydde att Växjö utjämnat. Hade Oskarshamn kraft kvar till att vända tillbaka matchen till sin fördel? Laget tilldömdes ett powerplay, men utan att lyckas trycka in pucken bakom målvakten Emil Larmi.

Växjö avslutade den tredje perioden med att skapa några jättelägen. Avgörandet kom när endast 12 sekunder återstod att spela. Växjö spelade powerplay och då passade Tobias Rieder på att sätta matchavgörande 3–2.

Oskarshamns förlustsvit på bortais är nu uppe i nio matcher.

Senast

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna....

Öbergs tunga smäll – tvingas dra sig ur

Hanna Öberg deltog i VM i tjeckiska Nove Mesto...

Missa inte

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna....

Öbergs tunga smäll – tvingas dra sig ur

Hanna Öberg deltog i VM i tjeckiska Nove Mesto...

JUST NU: Fredrik Berne får fängelse

Åsa Vesterlund har själv berättat för Expressen...

Tips för hela din tv-helg: ”Bästa avsnittet sedan flytten till TV4”

”Bäst i test” (23 februari, TV4)Med glädje går att konstatera att fredagens avsnitt – det sjunde – av ”Bäst i test” är det överlägset...

Två år senare söker tusentals ukrainare efter försvunna släktingar

I Ukraina är 30 000 människor fortfarande saknade...

Uppgifter: Redo att dumpa tolv spelare

Manchester United står inför stora förändringar under den nya ägaren sir James Ratcliffe, som har som mål att reformera klubben och återställa ekonomin. Detta...

Hur går det i kriget? – ställ dina frågor här

Två år har gått sedan Rysslands storskaliga invasion av Ukraina.  Men hur går det egentligen för de stridande? Vad väntas hända på årsdagen av...

Grattis Estelle! Familjen visar upp lekfulla stunden

Prinsessan Estelle, Hertiginna av Östergötland, föddes klockan 04.26 på Karolinska universitetssjukhuset i Solna den 23 februari 2012. Där meddelade pappa prins Daniel stolt...

Expertens tips: Det här är A och O för en fin hy: ”Det torkar bara ut huden”

Publicerad: 23 feb 2024, kl 11:00 Premium Vilka är de största missarna som görs med huden under vintern och den kommande våren?Hur ska man...