Tysklands högsta domstol har vägrat att tillfälligt stoppa ett covid-19-vaccinmandat för vårdpersonal.
Tyska författningsdomstolen sa i fredags (på tyska) skulle det inte utfärda ett föreläggande som spärrar mandatet – som är satt att träda i kraft i mars – förrän en juridisk anmärkning mot dess konstitutionalitet formellt har granskats.
tyska parlamentsledamöter i december godkänd lagstiftning som kommer att kräva att vård- och omsorgspersonal, såsom personal på sjukhus och vårdhem, ska vaccineras mot coronaviruset senast den 15 mars.
Men de senaste veckornanågra lokala tjänstemän har klagat på att de saknar resurser för att genomföra det och att reglerna är oklara.
Bayerns konservativa guvernör sa att han planerar att inte implementera kravet åtminstone för nu, med hänvisning till oro över brist på arbetstagare.
Tyskland överväger också att införa ett rikstäckande vaccinmandat för alla vuxna. kansler Olaf Scholz stödjer idén, men med sin egen regeringskoalition splittrad har han överlåtit till lagstiftare att lägga fram förslag. Det är oklart om och när ett beslut kommer att tas.
Än så länge är Österrike det enda landet i EU att anta en sådan åtgärd, även om Grekland och Italien har infört mandat för personer över 60 respektive 50 år. Frankrike och Ungern kräver också att sjukvårds- och omsorgsarbetare blir påkörda.