Exklusivt innehåll:

Veteranen klev fram: ”Kanske inte rättvist”

I den hockeyallsvenska matchen mellan Södertälje och Björklöven var...

Tio skadade i krasch

En person beskrivs som allvarligare skadad och den personens...

”Gud har försvunnit från den här platsen”: Reportern minns rädsla för Gaza

”Du stannar inte eller gråter. Det finns ingen tid för det.”

ANNONS

Euronews-journalisten Nebal Hajjo har gett en förstapersonsskildring av oron på marken i Gaza, medan det förödande kriget mellan Israel och Hamas rasar.

Det här är hans senaste ord som skickades ut innan internet och kommunikation stängdes av på lördagen:

”Jag trodde tidigare att rättvisa är blind, men idag upptäckte jag att den också är döv.

”Jag öppnade ögonen på morgonen och försökte känna igen platsen runt mig. Allt var konstigt för mig. Det var inte min säng och det var inte min garderob. Det var ingenting av mig. Jag tittade på väggarna i hopp om att hitta några av mina bilder hängande, men jag hittade ingenting.

”I hörnen av rummet såg jag min sons sovande ansikte, som en liten ängel som försökte stjäla glädje från ett liv där smärtan hade förlängts. Sedan insåg jag var jag var och hur jag kom hit. Mina tankar gav mig inte mer tid, jag var tvungen att gå och börja min nya dag.

”Några minuter gick och jag förberedde mig för att gå. Jag försökte att inte göra ett ljud, men jag såg mina barn framför mig som såg ut som om de frågade mig vad som hände? Vart ska jag gå? Kommer du tillbaka? Men jag visste inte svaret.

”Deras frågor förblev obesvarade. Jag tittade bara på dem som om jag sa hejdå till dem. Jag försökte le, men leendet försvann från mina ögon och jag kvävdes i mitt hjärta. Utan ett ord lade jag fingrarna över mina lille sons huvud och gick.

”Några steg utanför samlades folk runt mig. Alla mina grannar frågade tillsammans, vad som händer? Ska vi dö i dag? De tror att jag vet svaren. Att min kamera kan göra mirakel och berätta historier om dem. Precis som min leendet var förlorat förut, orden är förlorade nu Jag hittade bara ett litet barn som höll i mitt bälte och tittade på mig med ögon som lyser starkare än månen. Jag förde mina fingrar över hans huvud och gick.

”Utan någon specifik riktning tog mina steg mig. Jag följde det mänskliga flödet vart det än tog vägen. Det var som om vi alla hade tappat riktningskompassen och försökte hålla oss vid liv. Min kamera är alltid före mig och vägleder mig. Mina fingrar stanna inte och fortsätt att trycka på inspelningsknapparna. Mitt huvud är fullt av bilder. Mitt hjärta slår snabbt.

”En blandning av allt stormar mitt sinne och låter mig inte sluta. Det är som ett anfall. Den kaotiska galenskapen där du glömmer din smärta och sorger. Du är ensam. Du stannar inte eller gråter. Det finns ingen tid för det .

”Stället är trångt runt mig. Alla vill berätta sin historia och skrika och gråta. Det finns ingen anledning att fråga. Enbart bilden räcker. Det är som om Gud har försvunnit från denna plats. Att himlen har splittrats upp och svalde jorden.

”Jag vaknar ur mina tankar. Mina fingrar vaggade fortfarande kameran och höll den mot mitt bröst eftersom den kände till folks berättelser och hörde deras röster. Jag måste återvända. Världen måste höra livets sång. Några steg in i grannskapet som Jag gick iväg på morgonen och scenen upprepas igen.

”Samma frågor som fortfarande är obesvarade upprepas. Jag ville köra fingrarna över huvudet på den där lilla pojken som brukade hålla mitt bälte, men jag hittade inget annat än tomhet. Han var inte längre där. Jag ville fråga men jag kunde inte. Min tunga rörde sig inte och orden kvävdes i mitt hjärta. Då insåg jag att jag inte hade någon röst.”

Senast

Veteranen klev fram: ”Kanske inte rättvist”

I den hockeyallsvenska matchen mellan Södertälje och Björklöven var...

Tio skadade i krasch

En person beskrivs som allvarligare skadad och den personens...

Så gick det för skådisarna efter ”How I met your mother”

Jason Segel Publicerad 26 feb 2024 kl 19.00, uppdaterad...

Missa inte

Veteranen klev fram: ”Kanske inte rättvist”

I den hockeyallsvenska matchen mellan Södertälje och Björklöven var...

Tio skadade i krasch

En person beskrivs som allvarligare skadad och den personens...

Så gick det för skådisarna efter ”How I met your mother”

Jason Segel Publicerad 26 feb 2024 kl 19.00, uppdaterad...

Då ökar stillasittandet risk för hjärtkärl-sjukdomar

Publicerad: 26 feb 2024, kl 20:00 Premium Är du...

Gerard Depardieu står inför ett nytt klagomål om sexuella övergrepp

Den franske skådespelaren är redan under utredning för...

Stänger arenan direkt

Skellefteå AIK ska spela mot Rögle i SHL på torsdag, men det återstår att se om matchen kan spelas i Skellefteå Kraft arena. Enligt...

Forskaren går emot Jan Guillou: ”Det blir absurt”

Det talas om det senaste försvarsavtalet mellan Sverige och USA. I en krönika från Jan Guillou för Aftonbladet skriver författaren och journalisten att Sverige...

Kronofogden hittade inte dyrgripen – förklaringen

PremiumKronofogden letade efter en speciell dyrgrip när de slog till på Gunilla Perssons hotellrum. I nya dokument, som Expressen tagit del av, framgår det varför...

ISW: Ukraina har lyckats avsevärt begränsa Rysslands aktiviteter i Svarta havet

Eftersom slutet av februari också markerar 10-årsdagen av...

Svenskt fiasko i Stockholm

Under måndagskvällen hölls "Skidskyttekampen" på Stockholms stadion, där de svenska lagen kämpade mot Norge, Tyskland och Frankrike. Efter kvalet startade de svenska lagen åtta...