Exklusivt innehåll:

Klar för IFK Norrköping

Tim Prica återvänder till allsvenskan efter fyra år utomlands,...

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna....

Israel-Hamas-kriget: Krigsflyg anfaller Gazas flyktingläger

Den senaste utvecklingen från Israel-Hamas-kriget.

ANNONS

Den stigande dödssiffran i Gaza har väckt växande internationell ilska, med tiotusentals från Washington till Berlin som går ut på gatorna på lördagen för att kräva en omedelbar vapenvila.

Israel har avvisat idén om att stoppa sin offensiv, även för korta humanitära pauser som föreslagits av USA:s utrikesminister Antony Blinken under hans nuvarande rundtur i regionen. I stället stod det att den belägrade enklavens Hamas-härskare ”möter hela styrkan” av sina trupper.

”Vem som helst i Gaza City riskerar sitt liv”, sa Israels försvarsminister Yoav Gallant.

Stora rökpelare steg upp när Israels militär sa att den hade omringat Gaza City, det ursprungliga målet för dess offensiv mot Hamas. Gazas hälsoministerium har sagt att mer än 9 400 palestinier har dödats i territoriet under nästan en månads krig, och att siffran sannolikt kommer att stiga allt eftersom attacken fortsätter.

Tidigt på söndagen träffade flygangrepp flyktinglägret Maghazi i centrala Gaza och dödade minst 33 människor och skadade 42, säger Ashraf al-Qidra, talesman för hälsoministeriet.

Han sa att räddningspersonal, med hjälp av invånare, fortfarande letade i spillrorna efter döda eller möjliga överlevande.

Lägret, ett bebyggt bostadsområde, ligger i evakueringszonen där Israels militär hade uppmanat civila palestinier i Gaza att söka skydd när de fokuserade sin militära offensiv i de norra områdena.

Trots sådana vädjanden har Israel fortsatt sitt bombardement över Gaza och sagt att det riktar sig mot Hamas-krigare och tillgångar överallt. Den har anklagat Hamas för att använda civila som mänskliga sköldar.

Arabiska ledare trycker på för en vapenvila mellan Israel och Hamas nu

Blinken träffade arabiska utrikesministrar i Jordanien på lördagen efter samtal i Israel med premiärminister Benjamin Netanyahu, som insisterade på att det inte skulle kunna bli någon tillfällig vapenvila förrän alla gisslan som Hamas innehaft har släppts.

Jordaniens utrikesminister Ayman Safadi sa att arabländerna vill ha en omedelbar vapenvila och sa att ”hela regionen sjunker i ett hav av hat som kommer att definiera kommande generationer.”

Blinken sa dock ”det är vår uppfattning nu att en vapenvila helt enkelt skulle lämna Hamas på plats, kunna omgruppera och upprepa vad den gjorde den 7 oktober”, när gruppen inledde en omfattande attack från Gaza in i södra Israel, vilket utlöste kriget.

Han sa att humanitära pauser kan vara avgörande för att skydda civila, få in hjälp och få ut utländska medborgare, ”samtidigt som de gör det möjligt för Israel att uppnå sitt mål, att besegra Hamas.”

Högre Hamas-tjänsteman Osama Hamdan sa till reportrar i Beirut att Blinken ”bör stoppa aggressionen och inte bör komma med idéer som inte kan genomföras.” Talesmannen för Hamas militära gren, som går förbi Abu Obeida, sa i ett tal att soldater hade förstört 24 israeliska fordon och orsakat offer under de senaste två dagarna.

Senast

Klar för IFK Norrköping

Tim Prica återvänder till allsvenskan efter fyra år utomlands,...

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna....

Missa inte

Klar för IFK Norrköping

Tim Prica återvänder till allsvenskan efter fyra år utomlands,...

Insats vid Säpos lokaler

Det pågår en insats vid Säkerhetspolisens högkvarter i Solna....

Öbergs tunga smäll – tvingas dra sig ur

Hanna Öberg deltog i VM i tjeckiska Nove Mesto och vann ett silver och ett brons från stafetterna. Hon hade också planerat att tävla...

JUST NU: Fredrik Berne får fängelse

Åsa Vesterlund har själv berättat för Expressen om hur det som började som en romans förvandlades till en mardröm. Hennes pojkvän, rumpdoktorn Fredrik...

Tips för hela din tv-helg: ”Bästa avsnittet sedan flytten till TV4”

”Bäst i test” (23 februari, TV4)Med glädje går att konstatera att fredagens avsnitt – det sjunde – av ”Bäst i test” är det överlägset...

Två år senare söker tusentals ukrainare efter försvunna släktingar

I Ukraina är 30 000 människor fortfarande saknade...

Uppgifter: Redo att dumpa tolv spelare

Manchester United står inför stora förändringar under den nya ägaren sir James Ratcliffe, som har som mål att reformera klubben och återställa ekonomin. Detta...

Hur går det i kriget? – ställ dina frågor här

Två år har gått sedan Rysslands storskaliga invasion av Ukraina.  Men hur går det egentligen för de stridande? Vad väntas hända på årsdagen av...