Exklusivt innehåll:

Sålde för dåliga munskydd

Förvaltningsrätten i Karlstad dömer Dollarstore för att ha sålt...

Odds i underkant – avslag på favoriten

I helgens omgångar finns det blandat utbud av matcher...

Ryssland är ”nästan 100 % redo” att invadera Ukraina, säger Pentagon-tjänsteman

En högt uppsatt amerikansk försvarstjänsteman i Washington sa att de ryska styrkorna som står uppställda längs Ukrainas gränser är ”så redo som de kan vara” för en invasion, med omkring 80 % i vad USA anser vara ”framåtgående positioner, redo att gå” inom 5 kilometer till 50 kilometer från gränsen.

”Vi kan fortfarande inte bekräfta att ryska styrkor har flyttat in i Donbas-området”, tillade tjänstemannen, som talade på villkor av anonymitet för att diskutera känslig information.

Varningen kommer när regionen rustat för ytterligare konfrontation efter att Rysslands president Vladimir Putin fått tillstånd att använda militärt våld utanför sitt land och västvärlden svarade med sanktioner. Ukraina uppmanade sina medborgare att lämna Ryssland på onsdagen och går mot ett undantagstillstånd.

Donetsks rebellledare Denis Pushilin insisterade på onsdagen att det inte fanns några ryska trupper i regionen även om en ledamot i lokalrådet hävdade att de hade flyttat in dagen innan.

Putin sa på tisdagen att han ännu inte skickat några ryska trupper till rebellområdena, tvärtemot västerländska påståenden. USA:s president Joe Biden sa att han uppskattade att invasionen redan hade ”börjats”, även om Washington sa att de ännu inte har några oberoende bevis för ryska trupper på ukrainskt territorium.

I Ukrainas öst, där en åtta år lång konflikt mellan Rysslandsstödda separatister och ukrainska styrkor har dödat nästan 14 000 människor, ökade också våldet igen. En ukrainsk soldat dödades och ytterligare sex skadades efter rebellbeskjutning, uppger den ukrainska militären. Separatisttjänstemän rapporterade om flera explosioner på deras territorium under natten och tre civila dödsfall.

Ryssland tömde sina diplomatiska poster i Ukraina, rapporterade den statliga nyhetsbyrån Tass, en dag efter att utrikesministeriet tillkännagav en plan för att evakuera, med hänvisning till hot. På onsdagseftermiddagen vajade inte längre den ryska flaggan över Kievs ambassad, och polisen omringade byggnaden.

Tidigare har Vladimir Putin firat en nationaldag. Den ryske ledaren deltog i en kransnedläggningsceremoni på den årliga Defender of the Fatherland-dagen.

Men när Kreml drabbades av en ny våg av sanktioner, bekräftade Putin på nytt att Rysslands intressen förblev oförhandlingsbara.

Under ett samtal med Turkiets president fördubblade han sin retorik när han anklagade Ukraina för att ha brutit mot Minskavtalet. Ändå, trots ökande osäkerhet, insisterar Kreml på att de fortfarande är förberedda för uppriktiga diskussioner med väst.

”Vårt land är alltid öppet för en direkt och ärlig dialog och redo att söka efter diplomatiska lösningar på de mest komplicerade frågorna. Men jag vill upprepa att Rysslands intressen och vårt folks säkerhet är en obestridlig prioritet”, sade Vladimir Putin.

I S:t Petersburg ska flera hundra personer ha samlats till stöd för de självutnämnda Donetsk- och Luhansk-republikerna i östra Ukraina.

Efter veckor av ökande spänningar tog Putin en rad steg denna vecka som dramatiskt höjde insatserna. Först erkände han självständigheten i dessa separatistiska regioner. Sedan sa han att erkännandet sträcker sig även till de stora delarna av de territorier som nu innehas av ukrainska styrkor, inklusive den stora hamnen i Azovsjön Mariupol.

Slutligen gav lagstiftare honom befogenhet att använda militärt våld utanför landet – vilket effektivt formaliserade en rysk militär utplacering till rebellregionerna.

Putin ställde upp tre villkor som han sa kunde avsluta konflikten, och uppmanade Kiev att erkänna Rysslands suveränitet över Krim, Svartahavshalvön som Moskva annekterade från Ukraina 2014, för att avsäga sig sitt försök att gå med i Nato och delvis demilitarisera. Ukraina har länge avvisat sådana krav.

Senast

Sålde för dåliga munskydd

Förvaltningsrätten i Karlstad dömer Dollarstore för att ha sålt...

Odds i underkant – avslag på favoriten

I helgens omgångar finns det blandat utbud av matcher...

Dansk polis lägger ner

Utredningen har letts av Köpenhamnspolisen och den danska underrättelsetjänsten...

Missa inte

Sålde för dåliga munskydd

Förvaltningsrätten i Karlstad dömer Dollarstore för att ha sålt...

Odds i underkant – avslag på favoriten

I helgens omgångar finns det blandat utbud av matcher...

Dansk polis lägger ner

Utredningen har letts av Köpenhamnspolisen och den danska underrättelsetjänsten...

Kronofogden slår tillbaka mot Gunilla

Den 18 februari slog Kronofogden till på Gunilla Perssons...

10 guldkorn på Mallorca: Denise Rudbergs pärlor

Författaren Denise Rudberg tillbringade somrarna på Mallorca med sin pappa från fem års ålder – en tradition som hon fortsatte med när hon fick...

Polska bönder blockerar stora motorvägar i protest mot EU:s regler

Bönder i Polen blockerade på söndagen en stor...

Missar resten av säsongen – efter knivincident

Nykvarn har förlorat sina två senaste matcher och ligger nu nära nedflyttningsstrecket i innebandyns högsta liga SSL. Laget har bara fyra poäng ner till...

Palestinas statsminister avgår

Palestinas statsminister Mohammad Shtayyeh och hans regering avgår. Det rapporterar Reuters som skriver att Shtayyeh har lämnat in sin avskedsansökan.Sky News Arabic rapporterar att...

Ukrainas krig: Två dödade när Ryssland fortsätter att slå sig söderut och österut

De senaste uppdateringarna från kriget i Ukraina. ...

Svenskens agerande väcker avsky i Italien

Emil Holm, den 23-årige landslagsbacken från Sverige, har hamnat i centrum för uppmärksamheten i Italien efter en kontroversiell händelse under en match mot Milan....