Exklusivt innehåll:

”Det stinker – gör mig så otroligt provocerad”

Janne Andersson har avslutat sin roll som förbundskapten för...

Judiska församlingen ställer in gudstjänster

Efter Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober, och...

Den ukrainska armén förstör nyckelbron i den ryskägda regionen Cherson

Ukrainska trupper har slagit en strategisk bro som är nödvändig för att Moskva ska kunna förse sina styrkor som ockuperar landets södra delar, då Ryssland slog flera områden i Ukraina med raket- och artilleriangrepp.

Den ukrainska militären slog till mot Antonivskyi-bron över floden Dnepr sent på tisdagen, sade den biträdande chefen för den Moskva-utnämnda administrationen för Cherson-regionen, Kirill Stremousov.

Han sa att bron fortfarande stod kvar men att dess däck var genomborrat med hål, vilket hindrade fordon från att korsa.

Den 1,4 kilometer långa bron fick allvarliga skador i ukrainsk beskjutning förra veckan när den tog flera träffar. Det var stängt för lastbilar men hade varit öppet för personbilar fram till strejken sent på tisdagen.

Ukrainska styrkor använde de USA-försedda HIMARS-raketgevären för att träffa bron, hävdade Stremousov. Påståendet kunde inte verifieras oberoende.

Bron är den huvudsakliga korsningen över floden Dnepr i Kherson-regionen. Det enda andra alternativet är en damm vid vattenkraftverket i Kakhovka, som också hamnade under ukrainsk eld förra veckan men som har varit öppen för trafik.

Att slå ut korsningarna skulle göra det svårt för den ryska militären att fortsätta försörja sina styrkor i regionen under upprepade ukrainska attacker.

Tidigt under invasionen övervann ryska trupper snabbt Kherson-regionen strax norr om Krimhalvön som Ryssland annekterade 2014. De har stått inför ukrainska motangrepp, men har i stort sett hållit fast.

De ukrainska attackerna på bron i Cherson kommer när huvuddelen av de ryska styrkorna har fastnat i striderna i Ukrainas östra industriella hjärta, Donbas, där de har gjort långsamma framsteg inför det våldsamma ukrainska motståndet.

Ryska styrkor höll uppe sin artillerisperreld i östra Donetsk-regionen och riktade in sig på städer och byar, enligt regional guvernör Pavlo Kyrylenko.

I Bakhmut, en nyckelstad i frontlinjen av den ryska offensiven, skadade beskjutningen ett hotell och orsakade offer, sade Kyrylenko. En räddningsaktion pågick.

Mitt i Moskvas strävan att ta full kontroll över de östra Donetsk- och Luhansk-regionerna har ryssarna vunnit marginell mark nordost om Bakhmut, enligt en USA-baserad tankesmedja.

Ryska styrkor kommer dock sannolikt inte att ockupera betydande ytterligare territorium i Ukraina ”före den tidiga hösten”, sa Institutet for the Study of War.

Senast

”Det stinker – gör mig så otroligt provocerad”

Janne Andersson har avslutat sin roll som förbundskapten för...

Judiska församlingen ställer in gudstjänster

Efter Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober, och...

Missa inte

”Det stinker – gör mig så otroligt provocerad”

Janne Andersson har avslutat sin roll som förbundskapten för...

Judiska församlingen ställer in gudstjänster

Efter Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober, och...

Så många unga bor hemma mot sin vilja

Det är Hyresgästföreningen som vartannat år undersöker unga vuxnas...

JUST NU: Svensk jättekross i VM

Sverige inledde VM i innebandy med en imponerande 20-3-seger mot Slovakien i Singapore. Amanda Delgado Johansson var poängbäst i det svenska laget med fem...

Israels nya plan för Gaza avslöjad

Tidigt på fredagsmorgonen bröts den en veckolånga vapenvilan och striderna i Gaza är åter i gång. Båda sidor skyller på varandra för att pausen...

Danny Saucedo ska bli pappa – ”när som helst”

För femte gången ska Danny Saucedo, 37, ställa upp i Melodifestivalen. Men just nu ligger hans fokus någon helt annanstans. Han och flickvännen Anna...

Mystisk sjukdom förbluffar stjärnan

I förra säsongen så vann Vetle Sjåstad Christiansen distanscupen och hamnade på en tredje plats totalt. Han hamnade också på pallen sju gånger individuellt....

M-toppen misstänks för brott efter flyktingstopp

Efter att Ryssland inledde sin invasion av Ukraina förra våren uppskattade Migrationsverket att 200 000 ukrainska flyktingar skulle komma till Sverige.Staffantorps kommunstyrelse beslutade då...